България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ремонти на още пет места в София

Вижте кои ще са затворените отсечки това лято

30.06.2016 | 08:40 Редактор: Мария Аладжова
Ремонти на още пет места в София

Продължават ремонтните дейности по някои от основните пътни артерии в столицата.

От началото на месеца се ремонтира бул. "Владимир Вазов", в отсечката от улица 149 до улица "Поп Груйо", движението по булеварда се извършва в двете посоки, но само през северното платно.

"Продължава работата по бул. "Владимир Вазов", това е първият участък, който беше затворен. Останалите видове работи са по моста "Бесарабия, полагането на хидроизолоацията, асфалтовата настилка и монтажа на фугите", съобщи за Bulgaria ON AIR директорът на "Транспортна инфраструктура" към СО Васил Начевски.

Предстои затварянето на още един участък от булеварда, от 6 до 18 юли, който ще е продължение на сегашната ремонтирана отсечка. На 18 юли цялото движение ще бъде пуснато от ремонтирания участък до "Поп Груйо" и след това за ремонт ще бъде затворено северното платно от булеварда.

На 2 юли ще започне вторият етап от ремонта на бул. "България" до Южния парк, а от 6 юли ще започнат и ремонтните работи по разширяването на бул. "Черни връх".

Предстои ремонт на ул. "Обиколна" в квартал "Дружба" - от метростанцията до бул. "Копенхаген", както и на ул. "Богатица" в кв. "Лозенец".