България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дионисий тежко дискредитира църквата, зад него стоят архонти и мутри!

Трябва да бъде пратен в манастир, за да се научи на смирение, каза за Bulgaria ON AIR журналистът Велислава Дърева

18.05.2016 | 08:50 Редактор: Тодор Петров
Дионисий тежко дискредитира църквата, зад него стоят архонти и мутри!

Дионосий тежко дискредитира Българската православна църква. Поведението му е в голямо противоречие с неговия църковен сан. Проблемът е, че зад него стоят хора с пари и влияние, негови покровители. Те не са в Синода, а са външни лица, които напират Дионосий да стане архиепископ.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Велислава Дърева, в коментар на действията на архимандрит Дионисий, който скандализира църквата със заря по Великден. След този случай духовниците от Храм-паметник "Св. Александър Невски" се обявиха срещу Дионосий и днес на заседание ще се решава дали той да остане настоятел на храма.

Дърева е на мнение, че най-мекото наказание за Дионисий е той да бъде изпратен на послушание в манастир, където да се научи смирение и търпение. 

"Той само се прави на духовник, трябва да го наричаме господин Мишев. Хората видяха зарята и се концентрираха върху нея, а Дионосий даде много смешни обяснения за случилото се. Той каза, "след като има заря за всяка мутра, защо да няма и за Исус Христос", само че не долавя разликата, че Христос не е мутра", каза още журналистът.

Велислава Дърева е категорична, че "зад Дионисий стоят архонти, типични мутрафони". Тя определи раздаването на духовни титли като корупция. 

"През март Дионисий изпрати писмо до държавния секретар на Ватикана, в което говори за това по-скоро да стигнем до евхаристийно общение. Няма как да има евхаристия между католици и християни. Това е осъдително от Българската православна църква", добави Дърева.

Вижте целия разговор във видеото: