България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Патриотите не клатят правителството, но държат на точката за Турция

Милен Михов от ПФ и Димитър Делчев от Реформаторския блок коментираха Изборния кодекс и оттеглянето на АБВ пред Bulgaria ON AIR

11.05.2016 | 09:17 Редактор: Тодор Петров
Патриотите не клатят правителството, но държат на точката за Турция

Интересите на страната и нейната сигурност са по-важни от партийните. ВМРО и ПФ нямат политически дивиденти от разразилата се криза след ветото на президента. Не искаме да клатим правителството, не желаем нестабилност. Ние сме против манипулаците на изборите в Турция. Не може да има демократични избори в недемократична система. 

Това мнение сподели в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт. Той отрече твърденията, че някой "е задоволил детските мечти на ПФ" след приемането на поправките в Изборния кодекс.

Според Димитър Делчев от Реформаторския блок в Турция се провеждат избори по немислим начин и там трябва засилено внимание на държавата. 

"Район "Чужбина" беше минал до второ четене, изведнъж колегите гласуваха изненадващо против. От РБ ще предложим да се откриват избирателни секции в чужбина с по-малко заявления, те да паднат от 100 на 40. Големият проблем е, че продължава да се гласува от името на 1 млн. мъртви души", коментира той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Двамата коментираха и оттеглянето на АБВ от управляващата коалиция, като се обединиха зад мнението, че това решение е свързано със затопляне на отношенията с БСП.

"Националното отговорно поведение не е да гледаш тяснопартийния си интерес, както прави АБВ. Зациклилата социална реформа е една от причините за напускането на АБВ. Взеха това решение заради новия лидер в БСП. АБВ търси своето политическо спасение, защото не успя да постигне голяма популярност със социалната си политика. Ако сега се явят на избори, те няма да влязат в парламента. Не тъгуваме за АБВ, защото нарушаваха стабилността и не подкрепяха предложенията на РБ. Отпадането на АБВ изчиства управлението. Те вече отиват в компанията на БСП и ДПС, в коалицията КОЙ", коментира Делчев.

Милен Михов заяви, че не вижда сериозно бъдеще пред проекта АБВ, които разочаровали своите избиратели.

"Предприеха изненадващ и рисков ход за партията. Те разочароват своите избиратели, които не искат да гласуват за БСП. Не виждам сериозно бъдеще пред този проект. Идеята да се формира нов червен блок изглежда логична, но се съмнявам в резултатите им на изборите".

Вижте всичко по темата от нашите гости във видеото: