България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борисов е оставил диалога на гражданите и Валери Симеонов, смятат от "Протестна Мрежа"

"Не изборен кодекс, а Франкенщайн", коментираха Иво Мичрев и Десислава Христова

06.05.2016 | 08:14 Редактор: Мария Аладжова
Борисов е оставил диалога на гражданите и Валери Симеонов, смятат от

Не може премиерът да оставя гражданите да говорят с Валери Симеонов и да влизат във вътрешнополитически процес на самата коалиция. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Иво Мирчев от „Протестна мрежа“.

Заедно с Десислава Христова, един авторите на петицията срещу промените в Изборния кодекс, той коментира вчерашната среща на Бойко Борисов  с българите, живеещи в чужбина.

„Борисов е казал, че ще се преразгледат текстовете, но при условие че Патриотичният фронт не постави ултиматум, че ще свали правителството“, продължи Мирчев.

Той категорично отхвърли твърденията на Симеонов, че протестира срещу намалянето на броя на секциите в чужбина, тъй като имал корпоративни интереси в Турция.

Мирчев заяви, че изнася софтуерен продукт, както към Турция, така и към Европа, а дейността му е далеч от мащабна.

Що се отнася до въпроса с имейла, от който е изпратена въпросната петиция, Мирчев обясни, че е използвал софтуерна система, която изпраща мейли до българските медии:

„Технически, това, което съм направил е да препратя мейлите до медии, като съм запазил името на човека, който е написал съответната декларация“.

По думите му с последните промени "Изборния кодекс се е превърнал във Франкенщайн, заради голямото съобразяване и вътрешно-коалиционни проблеми".

„Валери Симеонов трябва публично да се извини за това, което наговори през последните дни за българите в чужбина“, продължи от своя страна Десислава Христова. 

„Аз искам оставката на правителството, след като стабилността е по-важна от гражданските интереси, това правителство не трябва да е тук“, заключи тя.