България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валери Симеонов: Вече има задържани каналджии в Средец и региона

"Гражданските патрули" не са патриоти, а местни гамени, които винаги са се въоръжавали, заяви той в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

14.04.2016 | 09:12 Редактор: Мария Аладжова
Валери Симеонов: Вече има задържани каналджии в Средец и региона

България е остров на стабилност, заяви председателят на Националния фронт за спасение на България (НСФСБ) и парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му лошата, в известна степен слава на България сред мигрантите, ги кара да избягват страната ни като маршрут по пътя им към Западна Европа или като трайно място за установяване.

„По отношение на бежанския поток България е най-сигурната държава“, увери Симеонов. 

Той отправи остри критики към дейността на т. нар. „граждански патрули“ у нас, определяйки ги като „мутренски бригади от Бургаско и Ямболско“.

Симеонов заяви, че вече е било доказано, че първото, което направили "гражданските патрули" от видеото, разпространено преди дни, е да пребъркат заловените мигранти и да им вземат лични вещи.

„Това не са патриоти, а местни гамени, които винаги са се въоръжавали“, каза Симеонов, като в подкрепа на думите си посочи, че както в политиката, така и в живота всеки се опитвал да стане значим, експлоатирайки страха на хората. 

А вече имало и арестувани хора за каналджийство, обясни още той: "Те са в ареста и се води следствие. Има и няколко цигани от Средец, които имаха по 30-40 автомобила в двора си".

Лидерът на Патриотичния фронт подкрепи тезата, че мигрантският маршрут през Европа е организиран на държавно ниво от отделните страни-членки на блока. 

В частност той посочи казусът с Гърция:

„Става с жп транспорт, със специални фериботи от о. Лесбос. От кавала и от Солун ги качват на влака и оттам към Идомени. Само в България ги регистрират и така пдродължават до Австрия. И така първите държави, пред които застават са Австрия и Германия“, заяви той.

По думите му България е единствената страна, където всяко преминаване, освен това, извършено с помощта на каналджии, се регистрира.

В заключение той посочи, че няма опасност голямата мигрантска вълна да мине през България.