България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Картел, контрабанда, корупция... докъде ще стигне КЗК?

Трайчо Трайков от РБ и Таско Ерменков от БСП – гости на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

01.03.2016 | 08:56 Редактор: Ирина Георгиева
Картел, контрабанда, корупция... докъде ще стигне КЗК?

Държавата може да регулира пазара на горивата у нас по два начина – като регулатор с КЗК и с данъчните складове, където постъпват горивата, обяви пред Bulgaria ON AIR бившият енергиен министър в кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков.

По думите му правата на КЗК в този случай не са никак малко.

Още по темата

"Стига обаче да работят с прокуратура и ДАНС, те могат да стигнат до дълбочина и да открият нещо", настоя той.

"През 2009 КЗК не откри нищо нередно – нямало картел, през 2012-а пак нямаше, сега е третият път, сега ще трябва да докажат дали има картел, след като обявиха, че такъв е имало", настоя той.

Припомняме ви, че миналата седмица КЗК обяви, че започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

"Проблемът е надълбоко пуснал корени, но проблемът трябва да бъде решен, защото това са загуби за държавата", настоя на свой ред левият депутат Таско Ерменков.

"Факт е, че има ведомствени бензиностанции, които не е ясно как определят цените, пък и не се знае кой и как зарежда там, пък и държавата удари земеделските производители, като им оряза ваучерите", припомни той.

Ерменков коментира и слуховете, че до България стигат горива от "Ислямска държава" и се продават по наши бензиностанции. 

"Ако има положителен отговор за гориво от ИД, трябваше вече да знаем, да има задържани хора. Това са спекулации – може да има, може и да няма. Факт е обаче, че има контрабанда на горива", категоричен бе той.

По думите му борбата с корупцията у нас се превръща в PR на това правителство.

"PR или не PR, щом нещо се прави в тази посока, то трябва да бъде подкрепено", опонира му Трайчо Трайков.

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
stamba131@uu1.pl
преди 8 години
Как не се намери един услужлив журналист да попита какви по точно са пречките пред който и да било, за да отвори данъчен склад? Да обяснят Трайчо, Мартин, Марешки и компания какъв точно е нормативния проблем да се отвори данъчен склад и, ако има такъв да го решим! Не е зле и да излезе някой да каже какво точно му е попречило да отвори данъчен склад. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
vereya1@uu1.pl
преди 8 години
"PR или не PR, щом нещо се прави в тази посока, то трябва да бъде подкрепено" Демек щом има контрабанда трябва да я подкрепяме! И тоя ни е бил енергиен министър... Сигнализирай за неуместен коментар