България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Освободен" - новият летен хит на Innerglow

Откакто правим песни на български език, все повече ни разпознават, споделиха Тодор Ковачев и Матей Христосков

18.06.2024 | 12:09 Редактор: Елеонора Танева

Група Innerglow поставя началото на лятото с нова песен "Освободен". Тя има танцувален ритъм с фънки китара и мелодични вокали.

"Близо година "Освободен" чакаше да види бял свят. Решихме, че е песен за началото на лятото, да донесе нови надежди. Чувстваме се мотивирани, заредени, това е идеята на нашата музика, на концертите си проличава още повече", сподели Тодор Ковачев  в студиото на "България сутрин". 

В предишно свое парче групата използва гайда, в последното се включва саксофонистът Марина Михайлова. "Освободен" е третата песен на групата на български език.

"Всеки минава през различни трудности, трябва да се справяме със ситуациите, човек трябва да намери сили, стабилност и баланс, надежда към нещо ново. Трябва да знае, че всяко изпитание е за добро - това е урок, който трябва да се вземе", каза Матей Христосков за Bulgaria ON AIR .

В клипа към песента са включени и танци, което е нещо нова за групата.

"Музиката понякога представлява трудност. Дори в най-тъмните моменти, в музика, възприемана като депресивна, намирам нещо изключително дълбоко", сподели Матей. 

Интензивно лято предстои за Innerglow с участия в Ямбол, Бургас, Варна, Добрич. Все повече стават феновете на групата, особено след песните на български език. Изпълнителите признават, че до скоро някои са си мислили, че не са българска група.

"Все по-естествено идва българският език за нашата музика и писането на текстовете. На английски сме творили доста повече, в българския има специфична красота, която сме щастливи, че вкарваме в нашата музика", добави Тодор.

Гледайте целия разговор във видеото.