България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сръбската "Металика" завладява България, звездно шоу очаква феновете

Александър Драшкович и Стева Месарош са очаровани от страната ни

14.06.2024 | 11:47 Редактор: Искра Ангелова

На 11 юни тази година се навършиха 25 години от първия концерт на легендарните "Металика" в Пловдив. По този повод днес ни представят едно невероятно шоу с участието на най-добрият трибют в света - сръбските Black Metallica. Феновете ще чуят на живо всичките хитове от първия албум на "Металика" в професионалното изпълнение на балканските рокаджии.

"Ние сме подготвили много хитове, защото искаме нашата публика да почувства всяко едно парче от всеки един албум на "Металика". Хитове ще изберем от всеки един от албумите, няма да са само от първия. За 2 часа зрителите ще могат да видят целия спектър от песни на "Металика", каза китаристът Александър Драшкович в студиото на "България сутрин".

Вокалистът на групата - Стева Месарош, сподели, че всичко е започнало преди 8 години.

"Металика" могат да допуснат грешки, но ние - не, защото трябва да ги представим по най-добрия начин, така че минимизираме грешките. И винаги, когато полагаш усилия, има и награда. В случая нашата награда е лицето на публиката в момента, в който излезем", допълни Драшкович.

В Сърбия групата е приета изключително добре и концертите им се чакат с вълнение във всеки един град, в който отидат.

Китаристът е категоричен, че не може да правиш това нещо, ако не го харесваш. "10 пъти вече сме били в България, всичко ни харесва - градовете, хората", призна Месарош в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Когато бях по-млад, не ми харесваше как изглеждам. Преди 10 години си промених стила и така започна всичко", каза още вокалистът на групата.

Александър Драшкович пък поясни, че ако песните на "Металика" не се изпълнят по определен начин, има наказания.

Гледайте целия разговор във видеото.