България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фестивалът "Lost in Hills" събира почитателите на електронната музика в Пловдив

Девизът тази година е: "Изкачи се на върха, почувствай тръпката", посочиха диджеите Павел Делев и Петър Филипов

30.05.2024 | 12:10 Редактор: Толя Стоянова

Три сцени и над 40 артисти. Това ще видим на най-мащабния фестивал "Lost In Hills" в началото на юни. Той ще бъде в рамките на два дни в Пловдив, разположен на фона на живописния хълм Бунарджика.

"Ние сме в природата, хълмът Бунарджика дава невероятно изживяване, особено когато вечерта залезът се спуска", каза DJ Павел Делев в предаването "България сутрин".

По думите на DJ Петър Филипов електронната музика непрекъснато се развива, а в новия аранжимент звучи по уникален начин.

"Развива се бързо с компютрите и технологиите. Появяват се нови начини за моделиране на звуци", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Делев обясни, че за присъстващите на фестивала няма ограничение във възрастта.

"Идват наши фенове, които познаваме от 20-30 години, идват и с техните деца. Всички са добре дошли. Нашите деца също присъстват", сподели Делев.

Според Филипов и Делев клубната изява е по-интимна, докато мащабните събития на открито изискват по-специална подготовка за диджея. 

"Отдавна пускаме само авторска музика и този процес отнема време. Ако имаме изява от 1 час, на нас ни трябват около 15 трака готови, които сме ги продуцирали. В случая ги правим специално за този фестивал. Това е музика, която най-вероятно ще види бял свят след 1-2 години", уточни Делев.

Филипов призна, че винаги публиката дава тон какво иска да получи, а диджеите са хората, които трябва да анализират и да дадат правилното нещо чрез музиката. Девизът им тази година е: "Изкачи се на върха, почувствай тръпката".

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа