България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"So High" на Alma и Кристиан Костов прави фурор далеч зад граница

Младите изпълнители разказаха за създаването на песента и посланието ѝ

28.05.2024 | 11:49 Редактор: Тодор Петров

Двама млади артисти се събраха, за да направят песен както за родната публика, така и за феновете извън пределите на нашата страна. Общата песен на Alma и Кристиан Костов се казва "So High".

"Идеята той да стане част от този проект беше на майка ми. Написах песента в Гърция преди две години и имахме среща в офиса преди няколко месеца. Той веднага се влюби в песента. Когато работиш с близки приятели, не се усеща като работа. Искам от тази песен слушателите да вземат това да обичат себе си повече от хората, които ги нараняват. Тази песен няма нищо общо с нашите животи", сподели Alma в "България сутрин".

Според нея най-важното е да си честен със себе си и да правиш това, към което имаш страст. 

"Идеята на експеримента е, че не знаеш къде ще попаднеш. Може би никога не бих направила чалга песен. Имам толкова много натрупани песни в телефона, май е време за албум", каза още младата певица и отбеляза, че комерсиалната музика генерира много повече приходи. 

Кристиан Костов също разказа пред Bulgaria ON AIR как се е стигнало до съвместния им проект.

"Работих по други проекти и изведнъж се получи така, че имах по-малко от час да напиша своя куплет и да презапиша вокалите. Много съм доволен от проекта, грабна ме Алма. Нямахме много време да се подготвим за снимките, всичко стана бързо и много естествено. Всичко мина като по вода. Получавам много съобщения от много държави, навсякъде слушат парчето. Реакциите са само положителни", посочи изпълнителят. 

Според Костов в България има изключително много талантливи хора. Самият той вижда колко много се стараят младите артисти и каква жажда за успех имат. 

Двамата изпълнители обърнаха внимание, че се познават от доста години, а донякъде споделят и еднакъв вкус за музика. 

Гледайте целия разговор във видеото.