България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

10 000 американци умират годишно от фентанил, хаосът на южната граница е огромен

Икономиката в САЩ е в много лошо състояние, хората живеят от заплата на заплата, заяви Огнян Дъскарев

25.04.2024 | 12:22 Редактор: Толя Стоянова

След дълго забавяне Сенатът на САЩ одобри пакет помощ за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 млрд. долара, от които 61 млрд. са предвидени само за Украйна.

"10 млн. незаконни мигранти бяха пуснати от Байдън за последните три години и три месеца. Хаосът е огромен. Преди два месеца Майк Джонсън каза, че няма да даде стотинка на Украйна, докато левицата не даде пари за затягане на положението на южната граница, защото това е истинско нашествие. Около 10 000 американци умират годишно от фентанил, който главно се вкарва от южната граница. Картерите направиха милиарди. В Сената беше предложен проектозакон от Джеймс Ланкфорд, за да се оправи този проблем, обаче той не беше приет от републиканците. Главно Тръмп повлия да не бъде приет", каза журналистът и международен анализатор Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

"Имаше много забележки и недомислия. Едното от тях беше, че може до 5 000 мигранти да влизат на ден, а след това автоматично се затваря границата. Основното нещо, зарази което не беше приет, е, че за Украйна пак бяха отпуснати 60 млрд. долара, а за самата южна граница - 20 млрд.", допълни той.

Той отбеляза, че всички демократи са гласували "за" помощта за Украйна, но Тръмп е бил против.

"Изглежда, че са се разбрали с Майк Джонсън, че трябва да бъде отпусната тази помощ, защото Украйна закъсва. Те нямат снаряди. Тръмп казва, че европейците трябва да дават много повече", подчерта Дъскарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му икономиката в САЩ е в много лошо състояние - американците живеят от заплата на заплата заради инфлацията на президента Байдън, а бензинът е станал три пъти по скъп - достига 7 долара за галон.

"Америка все още е водач на свободния свят. Много лоша идея е, ако вторият най-голям политически враг спечели тази война - Русия", заяви журналистът.

Той уточни, че най-големият проблем на САЩ не е икономиката, а положението на границата, което може и да навреди на Тръмп.

Гледайте целия разговор във видеото.