България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новото нормално: "Мис Изкуствен интелект" приковава погледите на света

Участничките ще бъдат оценявани по тяхната визуална привлекателност

22.04.2024 | 12:00 Редактор: Искра Ангелова

Първият по рода си конкурс за красота и сред изкуствените интелекти вече е факт. Организаторите на World AI Creator Awards създадоха нова категория - "Мис Изкуствен интелект", където традиционното шоу за красота пресича реалността с виртуалното пространство.

Състезателките ще бъдат оценявани по тяхната визуална привлекателност, технология и обществено влияние за шанса си да спечелят първата в историята корона за виртуална красота. Трите, определени за най-красиви в Miss AI, ще получат награди на обща стойност над 20 000 долара, включително паричната награда от 5 000 долара за победителката.

Освен това те ще бъдат наградени с менторски програми за AI, PR услуги и други бонуси. Състезателите ще печелят точки за своите умения и прилагане на инструменти за изкуствен интелект, използвани за създаване на техните кодове, включително визуалните детайли около ръцете, очите и фона.

Уил Монанидж, съосновател на организатора на международния конкурс - Fanvue, казва, че се надява тези събития да се превърнат в "Оскарите" на икономиката на създателите на ИИ".

За да участват в конкурса, желаещите трябва само да изпратят генерирано от AI изображение на жена и да дадат отговори на списък с въпроси. Тези въпроси варират от основни такива, характерни за човешките конкурси като: "Каква би била единствената ви мечта да направите света по-добро място?", до технически подробности за използвания AI.

От Fanvue очакват конкурсът за изкуствени красавици да привлече хиляди участници в състезанието. Тези състезатели ще бъдат сведени до топ 10, преди последните трима да бъдат обявени на онлайн церемония по награждаването през май.

AI красавиците ще бъдат класирани от експертно жури от четирима съдии с опит в света на театралното изкуство, маркетинга и моделирането. Въпреки това, може би най-необичайният детайл от състезанието е, че дори някои от съдиите ще бъдат генерирани от AI.

Вижте повече в репортажа на Йоана Великова.