България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владимир Вълев - Питбула слага край на кариерата си на ринга на магнетичния SENSHI

Искам да оставя добър пример на моите състезатели, сподели известният боец

16.04.2024 | 12:07 Редактор: Тодор Петров

Тази събота феновете на SENSHI отново ще могат да се потопят в магията на бойните спортове. Организаторите са ни подготвили множество зрелищни битки. На ринга ще видим Владимир Вълев - Питбула. 

Кариерата му започва през 1996 г. и до момента има над 300 мача на аматьорско и професионално ниво. Вълев ще сложи ръкавиците за последен път, след което официално слиза от състезателната сцена, за да се фокусира изцяло върху треньорската кариера. 

"Осем години пауза. Очаквам първо една голяма емоция. От доста години исках да се кача на такава голяма сцена в България, в родния ми град. Благодарен съм на организаторите, че приеха да ме включат във файт карта и то в основния мач. Надявам се емоцията да не ми изиграе лоша шега, ще дам всичко от себе си да зарадвам публиката. За пръв път ще се срещна с този съперник, на последното SENSHI игра срещу Константин Стойков. Испанецът държи високо темпо и върви само напред, така че няма да се гоним по ринга", сподели Питбула пред Bulgaria ON AIR.

Боецът призна, че вече се е разделил с ринга, но всеки път, когато гледа битките на SENSHI, той иска да направи една последна битка.

"Дори жена ми ме подкрепи в това, че се връщам, беше по нейна инициатива. Щях да играя за ветерани, но тя каза, че е по-добре да направя SENSHI. Обиколил съм голяма част от света, но SENSHI има нещо различно в себе си и носи енергия, която аз искам да усетя. Искам да оставя добър пример на моите състезатели, че когато искаш нещо много силно, трябва да се лишиш от нещо друго", каза още Владимир Вълев за "България сутрин".

Питбула добави, че спортът му е дал истински емоции, хубави преживявания, както и истински приятели, но му е взел част от игрите и забавленията.

Вълев партнира на своите състезатели и иска да ги научи, че духът и желанието за победа са най-важни, а не толкова крайният резултат от двубоя. В момента в групите с партньора му треньор имат над 100 човека, които се включват в тренировките.

Гледайте целия разговор във видеото.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа