България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

90-100 лв. за технически преглед на колата - автоексперт аргументира поскъпването

Клиентите са изненадани, но подхождат с разбиране, каза Роберт Любенов

12.04.2024 | 12:21 Редактор: Вяра Димова

Двойно увеличение на годишния технически преглед. Цената му ще стане около 90 лв., за камиони и бусове цената е от 100 до 120 лв. Покачва се и цената за прегледите на джипове. 

"Като сложим инфлацията, подмяната на техническото оборудване при някои пунктове, минималната работна заплата, се получава поскъпване от около 50%", коментира автоекспертът Роберт Любенов за "България сутрин".

В сервиза, в който той работи, цените за прегледите на автомобили започват от 80 лв. и стигат до 100. По думите му клиентите са изненадани от поредното увеличение.

"Неочаквано, но като се сложат трите фактора, хората проявяват разбиране. Сумата е за една година. Една автомивка струва 40-50 лв. Но тук двама експерти, завършили това нещо, си искат съответното възнаграждение", каза още Любенов за Bulgaria ON AIR.

Автоекспертът подчерта, че техническият преглед е важен на първо място за безопасността при движението.

"Не сме сами на пътя. Трябва да знаем в каква кондиция е автомобилът. Съветваме хората да си преглеждат автомобилите. Безопасност, превенция", обобщи Любенов. 

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
"Подмяна на техническо оборудване" вероятно означава - необходимост обществото да спонсорира софтуерен бизнес на определени приближени до управляващите физически и юридически лица? Докога ще продължава този лобизъм, при който чрез законодателството биваме задължавани да субсидираме хора на сглобкаджиите? Сигнализирай за неуместен коментар