България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Комедията "Опасни шматки" с Ники Станоев тръгва по кината

Да разсмеем публиката е нещо, което много искаме да направим, каза актьорът

11.04.2024 | 12:18 Редактор: Беатрис Младжова

Предстои да излезе една комедия за бандити, филм на Николай Павлов, който получава интересното заглавие "Опасни шматки".

"Като човек в живия живот по-скоро съм култивирана шматка. По време на снимки е забавно, но наистина се раздадохме със Стоян Цветков. Ние бяхме всъщност и съквартиранти, а режисьорът Ники не го знаеше", заяви актьорът Ники Станоев в студиото на "България сутрин".

В главните роли са Ники Станоев и Стоян Цветков, които се познават още от студентските години. 

"Със Стоян сме помагали много на наши колеги, но не сме участвали заедно в кинопроекти досега. Имаме прекрасни колеги, много добри актьори и много добър екип. Успяхме да направим така, че да поканим тези големи имена и много добри актьори. Добрите, истинските актьори приемат такива предизвикателства", допълни Станоев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Филмът разказва за двама неудачници, които също като всички искат да изкарат бързи пари. Прожекцията излиза по кината на 19 април, а от персонажите може да се очаква да влязат в много образи.

"От 19 април филмът е по кината. Сюжетът е за двама обикновени души и необикновени шматки. Искаме да изкараме бързите пари като всички хора. Хората ще видят как обираме мол. Нашите персонажи влизат в различни образи, за да влязат под кожата на магазинерите. Дали го обираме, какво се случва, който има желание, ще разбере", коментира гостът.

За актьора важна цел на филма е да разсмее публиката и да забавлява. Той има за средство да разсее гледащите от мрачното ежедневие. 

"Да разсмеем публиката е нещо, което много искаме да направим. Искаме да разведрим хората, защото ежедневието е напрегнато. В днешно време не мога да кажа кое е по-трудно - да разсмееш или да разплачеш, но хората в България имат нужда да се забавляват", добави Станоев.

Гледайте целия разговор във видеото.