България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

20 родители са спрели децата си от училище за една седмица заради проблемен ученик

Мария Чулева, Андреа Ружева и Румяна Дончева настояват за ангажираност при работа с младежи със специални потребности

10.04.2024 | 12:14 Редактор: Толя Стоянова

Както родителите, така и педагогическият персонал в 139-о ОУ "Захарий Круша" в София настояват за по-голяма ангажираност при работа с деца със специални потребности. Родителите Мария Чулева и Андреа Ружева разказаха в предаването "България сутрин", че имат проблем с поведението на едно от децата в училището. Дисциплината в часовете се разваля, няма нормален учебен процес, а майката обвинява учителите и учениците, без да съдейства за решаването на казуса.

"Ако ние не работим в екип с родителите, нещата няма как да се случат. Като директор назначих от 8:00 ч. до 17:30 ч. да има учител в междучасията, който да се грижи за останалите деца, назначих и психолог, който да работи само с това дете. Ние съчувстваме не тези родители. Идеята е да направим всичко възможно да помогнем на тази майка. Обявява се война на училището, а учителите работят всеотдайно, ангажирали сме педагогически съветник. Предлагали сме преместване в друг клас, нямаме разбиране, другата страна решава, че жалбите ще решат проблема", каза директорката на 139-о ОУ "Захарий Круша" Румяна Дончева.

Тя сподели пред Bulgaria ON AIR, че 20 родители са били спрели децата си от училище за една седмица. Заявили са, че докато проблемното дете не се премести в друго училище, те няма да ги върнат.

"Успяхме да овладеем ситуацията, но отново имаме жалби", добави директорката 139 ОУ "Захарий Круша".

Гледайте целия разговор във видеото.