България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

До 30 градуса в следващите дни, април ще бъде сух и много топъл

От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, съобщи синоптикът Петър Янков

28.03.2024 | 09:51 Редактор: Тодор Петров

"От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява главно в централните и източните райони. В София единствено вятърът ще създава проблеми на гражданите - до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток", съобщи нашият синоптик Петър Янков в "България сутрин". 

От утре ни очаква постепенно повишение на температурите, като на места те ще достигат 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

"Времето е много динамично, затоплянето е рязко. В понеделник ще бъдем свидетели на температури над 30 градуса в североизточните райони. От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, с максимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма опасност от поройни валежи", каза още Янков за Bulgaria ON AIR

Информация за любителите на белите спортове - ще има сняг и в началото на април. Всички скиори ще могат да се радват на добри условия за ски, отбеляза синоптикът. 

"Снежната покрива е мека, в сутрешните часове се заледява и котките и щеките са необходим аксесоар за високопланинския туризъм", обърна внимание Петър Янков.

Според прогнозата му в началото на април времето ще бъде по-динамично и сравнително топло. Валежите ще бъдат главно на 2-3 април и около 6-8 април. Следва чувствително затопляне и сухо време до средата на месеца. Април ще бъде по-сух от нормалното и с чувствително затопляне. Няма условия за слани.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа