България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Руси Минев ще дебютира на SENSHI 21: "Ще покажа най-силното си оръжие"

Много важно е какво ще си вземем от загубите и как ще излезем от тях, смята боецът

25.03.2024 | 12:00 Редактор: Вяра Димова

Обратното броене започна. Датата е 20 април, а събитието е бойната галавечер SENSHI 21. Мястото е Дворецът на културата и спорта във Варна. И този път ще видим зрелищни битки. На ринга по-традиция има място и за новите изгряващи звезди. Боен дебют на ринга ще направи и Руси Минев

"Винаги съм готов за битка. Знам си противника, подготвям се. Той е португалец. Очаквах да е по-млад, 7-8 години по-голям е от мен. Нямам притеснения. Имам доста натрупан опит", каза Минев в студиото на "България сутрин".

Кариерата му започва отдавна, занимава се от 16 години със спорт.

"Завърших спортното училище в Стара Загора "Тодор Каблешков" със свободна борба и това бяха едни от най-хубавите ми години в училище. Участвах в големи първенства - Европейско по борба. След това започнах да се занимавам с бокс и така се преквалифицирах към ММА", разказа спортистът пред Bulgaria ON AIR.

И победите, и загубите са част от спорта, отчита Минев.

"Много важно е какво ще си вземем от загубите и как ще излезем от тях. Гледам по-философски. Видял съм си грешките, работя здраво, за да бъда по-добър. В спорта трябва да имаш вътрешен мир, да си дисциплиниран, да си поставяш постижими цели и да вярваш в себе си", смята той. 

По думите му спортът само дава. 

"Най-силното ми оръжие ще се види на SENSHI 21. Това е най-добрата организация в България", категоричен е Минев.

Гледайте целия разговор във видеото.