България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Очаквам балотаж на Конгреса на БФС, Бербатов е узрял за поста

"Българският футбол продължава да затъва", каза Росен Ангелов

15.03.2024 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова

В 10:30 часа беше поставено началото на извънредния изборен Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран нов президент на централата.

"Промяна или подмяна - общо взето това ни очаква. Процедурата започна още в 07:30 ч. с регистрацията на клубовете. Нямам информация дали всички, които имат право на глас, са допуснати. Има комисия, която проверява тяхната редовност, след това се пристъпва към гласуването на оставката на Борислав Михайлов, което най-вероятно ще се случи", каза журналистът Росен Ангелов в студиото на "България сутрин".

Той поясни, че всеки от кандидатите ще има по 5 минути, за да изложи тезата си.

"Кандидатите по брой са 7, но реалните са трима - Димитър Бербатов, Михаил Касабов и Георги Иванов - Гонзо. Останалите просто са формално. Очаквам да има балотаж. Но е дошло времето за промяна - 18 години, в които нищо не се е случило. За мен Бербатов е узрял за това нещо. Опорката, на която лежат неговите опоненти, че няма управленски опит - те също не са имали този опит, когато са постъпили", допълни Ангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че екипът на Бербатов обиколи доста градове в страната - нещо, което не направиха другите кандидати.

"Всичко зависи от това как ще гласуват делегатите и доколко самите клубове искат тази промяна. Много често през годините всеки ден от най-ниското до най-високото ниво е бил недоволен от съдийство, управление, комисии, финансиране. Сега е моментът, в който трябва да заявиш, че искаш тази промяна", подчерта журналистът.

Росен Ангелов е категоричен, че българският футбол продължава да затъва: "Нещата не са никак добре. Дори и Бербатов да бъде избран, той няма магическа пръчка, с която да оправи всичко за 2 дни, защото нещата са доста затлачени. Може и да се стигне до ревизия на свършеното".

Гледайте целия разговор във видеото.