България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Постановката "Арт" - цената на приятелството на фона на цените на вещите

Актьорите Георги Гоцин и Кирил Недков дадоха подробности в "България сутрин"

12.03.2024 | 12:06 Редактор: Тодор Петров

Актьорите Георги Гоцин и Кирил Недков представиха постановката "Арт" на Младежки театър "Николай Бинев".

"В нашия случай в пиесата бялото платно струва 200 хил. лв. За един си струва, за друг - не. Става дума за това как ще реагирате, ако ваш много близък приятел изведнъж даде всичките си спестявания за нещо, което вие смятате, че е страшна глупост", сподели Кирил Недков в "България сутрин".

"Моят персонаж е от тези хора: "Ще отидем където искате, ще направим каквото искате". С времето приятелството се проверява. Имаме различия, с времето всеки тръгва по по-различен път, но все пак човешкото отношение и загриженост за другия остава. Откровеността предизвиква откровеност", посочи още той.

Георги Гоцин на свой ред каза пред Bulgaria ON AIR, всички могат да бъдат обидчиви за своите избори. 

"Няма значение дали ще е картина или "Мустанг" вместо да си купи апартамент. Характерното за тази пиеса е, че те се познават от деца. Той е дерматолог, който изведнъж иска да направи нещо ново и неговият приятел не може да понесе това. Когато се познаваш с някого от много време, това те кара да се чувстваш доста комфортно, защото можеш да му споделиш всичко", коментира той.

Заедно с Кирил Недков и Георги Гоцин на сцената играе Петър Петров - Перо. Актьорите отбелязаха, че има свобода между тях на сцената и поради близката си възраст работят много добре. На 19 март и 23 април ще се състоят следващите представления на "Арт".

Гледайте целия разговор във видеото.