България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жените са се настанили трайно в бизнеса и се справят много добре

Даниел Димитров с подробности за специалния уъркшоп, който се провежда у нас за втора поредна година

12.03.2024 | 11:55 Редактор: Искра Ангелова

Жените могат да са част от света на бизнеса и имат своето място там. За да затвърди това твърдение у нас, за втора поредна година в рамките на два дни се провежда и специален уъркшоп.

"Жените имат място в бизнеса и го доказват доста добре. Настанили са се трайно, предвид присъствието им във високите етажи в България, доказват, че и много добре се справят. Жените имат вродени качества като да правят много неща накуп и ги правят точно навреме. Те винаги съумяват да изпълнят всичко, което са уговорили", каза основателят на Business Lady International Club Даниел Димитров в студиото на "България сутрин".

Събитието се провежда за втора година.

"Тази година имаме дами от САЩ, Испания, Белгия, Великобритания, Италия, Румъния. Всички те са успешни в различни сфери, заради това сме създали панели по лидерство, предприемачество, кариерно развитие. Дамите обменят и опит при тази среща. Миналата година се показа, че много добре се справят с networking-a, създадоха се много партньорства, които продължават и до днес", допълни Димитров за Bulgaria ON AIR.

Той разкри, че се е появила идея Business Lady да се изнесе и в други държави.

"Тази година ни предстои да се включим в Милано и Виена. Дамите споделят, че трудностите им са в началото, когато започват бизнес - има неглижиране, несериозно възприемане към тях, недоверие, че ще се справят. Но впоследствие, когато започнат да правят бизнес, отношението става различно. В Швейцария дамите получават право да гласуват през 1971 година, за разлика от дамите в България, които получават правото на вот през 1938 година", посочи още Даниел Димитров.

Оказва се, че по много неща България е на първо място в Европа по равенство.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа