България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Пипи Дългото чорапче" за деца и родители в МТ "Николай Бинев" с музиката на Графа

Главните действащи лица в постановката са Августина-Калина Петкова, Мартин Емануилов и Моника Иванова

07.02.2024 | 10:04 Редактор: Толя Стоянова

Актьори от младежкия театър "Николай Бинев" представят модерен прочит на обичаната детска книга "Пипи Дългото чорапче". Главните действащи лица са Августина-Калина Петкова в ролята на Пипи, Мартин Емануилов в ролята на Томи и Моника Иванова в ролята на Аника.

"Това е едно семейно представление. За първи път в младежки театър такова представление се играе и сутрин, и вечер, но сме свикнали на различна динамика", сподели Августина-Калина Петкова в студиото на "България сутрин"

По думите на Моника Иванова постановката е подходяща и за възрастни.

"Биха се зарадвали изключително много на музиката на Влади Ампов - Графа. Музиката допълва спектакъла по един много красив начин", добави актрисата в ефира на Bulgaria ON AIR.

Голяма част от отзивите са, че театралният спектакъл напомня на порасналите зрители за детството.

"Не сме на тяхната възраст, но и актьорите, и децата обичат да играят. Драматизацията на нашия режисьор Венцислав Асенов е дълго време писана. Той така приятно е обгрижил текста, че много лесно влиза в устата на артистите и няма нужда от обработка", каза Августина. 

Според Мартин Емануилов е хубаво всеки да запази детето в себе си и да се опитва да не пораства.

"Пипи" е от тези книги като "Малкия принц", които няма как да не прочетеш поне два пъти. Като пораснеш и разбираш нови неща", посочи Августина.

Гледайте целия разговор във видеото.