България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

14-годишната VikA завладя Италия и не спира да мечтае за световния връх

Сингълът ѝ "Heart babe" вече е в плейлистите на италиански радиостанции

29.01.2024 | 09:33 Редактор: Искра Ангелова

14-годишната Виктория Асенова с артистичното име VikA завладя и Италия. Тя стремглаво прокарва своя път в света на големите и в шоубизнеса. Талантът ѝ е забелязан от италиански продуценти, а сингълът ѝ "Heart babe" вече е в плейлистите на италиански радиостанции.

"Всичко започна с Италия, когато отидох на международен конкурс. Там ме поканиха на кампус и след като си показахме всички таланти, веднага ми предложиха песен, което за мен беше "уау". Имаше размисъл за две минути, но приех. Песента не беше готова, тя беше написана за един ден, беше много бързо. Тя е за любовните трепети на всеки - хаосът на един тийнейджър", каза VikA в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че с италианските ѝ продуценти подготвят много нови песни, като се надява скоро да издаде албум.

"Видеото е заснето в Рим на скейтборд парк. Всичко стана за един ден, танцьорите са единствено и само италианци. Комуникацията беше минимална, но беше забавно. Продуцентите ми предлагат да пея песни на италиански, уча го този език, знам много малко, но ще напредна", допълни Виктория Асенова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Младата изпълнителка отбеляза, че светът ѝ е свързан с мечти.

"Моето семейство и моите педагози са главните хора, които ме подкрепят. Те през цялото време ме надъхват и ми казват: "Давай". Аз вярвам, че всеки си има свой път и индивидуалност, и не трябва да следваш някого", коментира още тя.

Следващата песен, която и феновете ще чуят, се казва "Give me love".

Гледайте целия разговор във видеото.