България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Космическите мечти на Татяна, която има нужда от средства, за да продължи да учи в САЩ

Събрана е 20% от сумата, която е необходима за втората година на обучение

16.01.2024 | 08:02 Редактор: Искра Ангелова

Космическото пътешествие на Татяна Иванова към мечтите продължава. С дарителска кампания всички ние помогнахме на Татяна на последва мечтите си и така тя заплати нейната първа година от образованието си. Тя вече е студент в специалност "Космическо инженерство", със специализация "Ракетни двигатели". За да продължи мисията и по изследване на Космоса и неговите необятни страни, отново сме необходими ние. Отново Татяна има нужда от подкрепа за своята мечта.

"Започнах моя трети семестър, което е втора учебна година, като обучението тук има еквивалент - предметите са направени по изключително интересен начин. Не са насочени само към това как един студент да успее академично. Позволява се да създадеш персонален бранд, подготвят те за космическата индустрия, отделно възможностите, които предлагат университетът, са веднъж по рода си", каза тя за "България сутрин" от Флорида, САЩ.

Татяна сподели, че всяка седмица се занимава със sky diving, който напълно се покрива от университета. Тя разкри, че получава менторство както от НАСА, така и от "Боинг".

"Отново имам нужда от подкрепа, тъй като стипендията, която получавам, е 5 000 долара на година, което е абсолютно нищо на базата, на която се изисква да учиш тук. Започвам и втора работа на базата в кампуса, но тя отново е минимално заплатена, тя е достатъчна колкото да си изкарвам средства за джобни и разходи", поясни още студентката в ефира на Bulgaria ON AIR.

Събрана е 20% от сумата, която е необходима за втората година на обучение: "Аз, като международен студент, който вече има една година зад гърба си, имам право да вляза в месечен план - всеки месец университетът си дърпа определена сума от моя акаунт. Този път срокът е малко по-дълъг, защото плащанията са разсрочени. Около 7 000 долара на месец, което включва целия академичен процес, пълен храноден, спане, включително и самолетни билети".

А всеки, който иска да я подкрепи, може да го направи на платформата podkrepi.bg.

"Всички разходи са разбити, дава се пълен отчет, има пълна прозрачност. От много години исках да уча точно това, бях студент и в България, но в страната ни няма специалност "Космическо инженерство". Винаги съм искала да се развивам в тази насока. Това, което получаваш, е равно на това, което влагаш - колкото по-здраво учиш, толкова повече успехи ще имаш. От сутрин до вечер или съм на лекции, или на работа, или уча. Много голяма част от моята подготовка е свързана и с подготовката на военните пилоти. Това, което научих, е, че трябва  да имам много здрава психика, да не се отказвам", добави Татяна Иванова.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
1 rate up comment rate down comment 0
И аз
преди 3 месеца
Имам мечти! Моите са земни и те са за достоен живот!Серомно! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
От
преди 3 месеца
Посолството да й отпуснат средства! И без това, няма да се върне в България, ама ние да я изучим! Тази лоша практика вече я знаем! Сигнализирай за неуместен коментар