България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Регулатори, Шенген, ротация - важните теми за ПП-ДБ и БСП в новия политически сезон

Депутатите Настимир Ананиев и Георги Гьоков обявиха на какво ще заложат партиите им

11.01.2024 | 09:24 Редактор: Вяра Димова

"Имаме много законодателства, които трябва да приемаме. Важното е свързано с регулаторите. Днес изтича срокът за Конституционния съд. "Продължаваме промяната - Демократична България" номинира вчера съдия Белазелков, който ще бъде нашата номинация за Конституционния съд. Имаме закони по ПВУ за второто плащане, което трябва да приемем в следващия един месец. И два закона - за БНБ, свързан с еврото и за физическия фалит", заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев в ефира на Bulgaria ON AIR

Той уточни, че с ГЕРБ не са обсъждани номинация на Десислава Атанасова за КС.

"Завъртя се името по медиите. Не знам дали ще я номинират. Ще съм изненадан, тъй като тя е един от силните парламентарни бойци на Борисов", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Относно ротацията, остава въпросът дали ще има смяна на министри, добави Ананиев.

"Има някои, които се справят по-бавно. Когато ротацията беше на три месеца, ние избрахме Никола Минчев да ротира. Не съм изненадан, че се спряга Асен Василев за вицепремиер", каза още той.

Пред БСП и в този парламент приоритет са силната социална политика, добро за хората в България, справедливост, обяви депутатът Георги Гьоков в ефира на "България сутрин".

"В краткосрочен план важното и вълнуващото за българите е Шенген и унизителното предложение - влизане по въздух и вода. Не вярвам на премиера, доста лъжи изрече. Споразумението с миньорите и енергетиците не е изпълнено. Това правителство няма социална политика. Приоритетно и близо до нас трябва да бъде Шенген", заяви депутатът от БСП.

Гьоков подчерта, че БСП винаги е имала предложения за ключови постове, като уточни, че такова има и сега за попълване на регулаторите.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Добре
преди 3 месеца
Хайде да видим и действия някакви Сигнализирай за неуместен коментар