България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сблъсъците в парламента и тортата с фигурите на МОЧА развълнуваха читателите

Стигнахме до абсурда Конституцията да се приема от място, заяви Александър Попов

22.12.2023 | 09:49 Редактор: Деси Николова

Холандската реакция за влизането на България в Шенген, физическите сблъсъци в парламента, бюджетът и кой изяде главата от тортата с фигури на Паметника на Съветската армия. Тези теми развълнуваха обществото през последната седмица и бяха сред най-четените в информационния сайт dnes.bg.

 

"Стигна се до физически сблъсъци в парламента, което за нас не е приятно, тъй като това е представителната част на управлението в България. Виждаме грозни сцени. Всичко започна с невиждания досега бойкот от "Възраждане" и ИТН пред парламентарната трибуна. Стигнахме до абсурда Конституцията да се приема от място, изключване на микрофони, сблъскване между "Възраждане" и ДПС. Неприятна картина", заяви главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Хората често са коментирали, че промените в Конституцията свързани с двойното гражданство, най-вероятно са били направени заради конкретни хора, в конкретни партии, сподели Попов.

"Тепърва ще видим кои промени ще бъдат атакувани в Конституционния съд, дали всички, дали конкретни. Има много "за" и много "против" и пак се стигна до разделение, но този път разделението не беше сред хората, а сред самите политици и специалистите в тази област", поясни гостът. 

По негови думи разделението сред хората е продължило в друг сегмент, а именно коледното тържество на "Демократична България" и тортата с фигурите на Паметника на Съветската армия.

"Започна се със снимки в социалните мрежи, премина в парламента чрез Георги Свиленски от БСЛ, изказа се и премиера акад. Николай Денков, което за мен лично беше едно от най-нелепите изказвания. Той обяви, че тази торта доказвала, че имало хора, които не харесвали този паметник", допълни Попов.

Гледайте целия разговор във видеото.