България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

От залата до златния медал по самбо - Иван Хърков за болките към успеха

"Треньорът ми е като баща, навсякъде е с мен", сподели той

14.12.2023 | 09:25 Редактор: Искра Ангелова

2023 г. без никакво съмнение е една от най-успешните за българските бойни спортове и това направи шестото издание на годишните награди "Златен пояс" още по-вълнуващи от всякога. 

"Тази награда, освен, че е за моите лични успехи, е принос и за самата федерация. Ние сме много сплотен екип, всички добре си вършат работата, ние даваме всичко от себе си на тренировките. 9 години България не е била световен шампион по самбо. Това се случва с много труд и много постоянство, много лишения, болка", каза световният шампион по самбо Иван Хърков в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че с всяко едно състезание натрупва опит.

"След всяко едно състезание грешките се коригират. Работата е в постоянството. Състезанията и тренировките не са ми проблем, обичам да влагам в тях. Най-трудното е да стигнеш до залата, но когато стигнеш там и облечеш екипа - забравяш за всичко", допълни Хърков.

От ефира на Bulgaria ON AIR той лично благодари на треньора си за всичко: "Той ми е като баща. Навсякъде е с мен. Винаги е до мен и ми помага, дава ми много голяма сила."

Гледайте целия разговор във видеото.