България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Певецът Йордан Марков събира изпълнители на една сцена за концерта "Красива си, любов"

В спектакъла участва и Дамян Попов

08.12.2023 | 09:41 Редактор: Толя Стоянова

Певецът Йордан Марков събира приятели в концерт-спектакъл "Красива си, любов" на 12 декември от 19 часа. 

"Концертът представя моя трети албум. Ще има много нови песни, които всички посетители ще чуят. Самата зала е с ограничен капацитет, така че тя ще събере най-големите почитатели на моята музика. Поканил съм мои млади колеги, с които сме вървели заедно по един път - Дамян Попов, Мартина Иванова, Невена Пейкова, Иван Гайдаров. Всеки едни от тях ще представи своите нови песни и ще внесем празничен дух", каза Марков в студиото на "България сутрин".

"Познаваме се отдавна. Това лято той ми отправи покана да бъда част от негов фестивал. Бях му на гости на фестивала в Силистра. За всеки изпълнител раждането на нов албум е като раждане на дете. Музиката е велико чувство", сподели певецът Дамян Попов за Bulgaria ON AIR.

По думите му пътят е много труден, защото е свързан с разходи, а в България има много повече хора, които искат да пеят, отколкото такива, които искат да пишат музика. 

"Имаме нужда от много нови идеи", добави Попов.

"Организирам конкурс за млади изпълнители в Силистра -  "Дунавски звезди". Събрахме по-голямата част от талантливите деца на България. Имаше по-млади хора в журито, които да дадат оценка", каза Марков.

Той определи предстоящия концерт като голям празник на приятелството, на хубавата българска музика, който ще даде началото на всички празнични и уютни моменти през декември.

Гледайте целия разговор във видеото.