България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Общински съветник от ПП-ДБ: Няма властови центрове между Бонев и Терзиев, разделението е в ГЕРБ-СДС

Бягат от отговорност и демонстрират неконструктивно поведение при избора на председател, каза Димитър Шалъфов

01.12.2023 | 08:35 Редактор: Вяра Димова

Последното заседание по избор на председател на СОС е знаково, защото от него ще се отключи решаването на възела по отношение на избора. Видя се, че ГЕРБ-СДС бягат от отговорност и демонстрират неконструктивно и деградивно поведение по отношение на избора на председател. Това каза общинският съветник от обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Димитър Шалъфов в студиото на "България сутрин".

Той обясни защо обединението не е издигнало кандидат на последната сесия: "Политически отговорното и зрялото решение беше да не издигаме кандидатура, въпреки че многократно поканихме всички партии. Проведохме разговори със "Синя София", "Възраждане", БСП. Ние нито веднъж не чухме от тях защо г-н Бонев да не бъде нашата номинация, никой не чу какво против него имат".

Шалъфов е категоричен, че обратна връзка няма и обединението не знае как се приема дадената номинация.

"Липсва комуникация. От вчера се опитват да налагат наратива, че имало властови центрове в нашия сплотен екип, между Борис Бонев и кмета Терзиев. Ще успокоя опозицията, че няма такова разделение. Такова разделение има в групата на ГЕРБ-СДС. На последните три заседания не участват по никакъв начин, не издигат кандидатура, не гласуват", коментира още общинският съветник пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ загубиха позиции на местните избори, подчерта Шалъфов.

"Ние опитахме да намерим мнозинство. От другата страна срещнахме отказ от разговори. Цената, която ще плати градът, идва от недобросъвестното поведение на колегите от ГЕРБ. Ние отново ще изпратим покани", заяви той. 

Шалъфов не вижда причина, заради която да се откажат от поста на председател на СОС.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.