България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво послание отправя Добромир Банев с "Всички дни ще се казват неделя"

Книгата показва на младите, че любовта е в реалния живот и трябва да се оглеждат по-зорко за нея

15.11.2023 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

"Всички дни ще се казват неделя" - това е заглавието на новата книга с любовна лирика на Добромир Банев.

"Преди десетина години издадох книга, която беше доста успешна и носи заглавието "В понеделник ще е късно". 10 години след това реших, че заглавието трябва да бъде по-позитивно. Книгата е изключително любовна. Насочена е най-вече към младото поколение. Някак не са имали възможността да общуват реално в живия живот. Искам да им покажа, че любовта е в реалния живот и трябва да се оглеждат по-зорко за нея. Остава голяма вероятността да не я забележим", каза поетът пред Bulgaria ON AIR.

Опитът го е научил, че този, който има отношение към литературата, предпочита да си хване книгата в ръце и да си я чете по този начин.

Добромир Банев добави в "България сутрин", че в книгата му няма стихотворение, което да не е лично, тъй като ги е писал преди всичко за себе си.

"Поетите пишем преди всичко за себе си, защото изливаме собствените си емоции. Любовта е разнолика, на всеки се случва по различен начин. Тази книга има собствен сюжет, използвам съм много драматургични похвати и може спокойно да бъде поставена на сцена", посочи още поетът.

Добромир Банев е избрал "неделя" за част от заглавието на книгата, защото е библейски ден, ден за почивка и ден на слънцето и щастието. 

"Иска ми се в живота на всеки от нас да навлезе повече слънчева светлина. Да живеем тук и сега, защото животът е твърде кратък", подчерта гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.