България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българският сериал "Клетвата", съчетаващ хорър и комедия, предизвиква фурор

Разказваме легендата за една булка, която така и не е стигнала до олтара, каза режисьорът, сценарист, продуцент и актьор в сериал Денислав Димчев

02.11.2023 | 10:15 Редактор: Тодор Петров

"Клетвата" е български хорър-комеди сериал, който се разпространява онлайн. Ако вече сте гледали първия епизод, то знаете, че втората серия ще се излъчи на 4 ноември. 

"На пръв поглед жанровете хорър и комедия са доста несъвместими, но моето виждане е, че не може да се съсредоточим изцяло върху хоръра, трябва да има и развлекателни моменти. Аудиторията да се отпусне и да си поеме въздух между страшните моменти", каза режисьорът, сценарист, продуцент и актьор в сериал Денислав Димчев в студиото на "България сутрин".

Инфлуенсъри и колоритна гадателка се включват в неподходящи моменти в цялата история, загатна той.

"Клетвата" идва от брачен обет, защото разказваме легендата за една булка, която така и не е стигнала до олтара. Легендата се базира на серийна убийца в САЩ, която примамвала жертвите си чрез обява във вестник. След като се омъжи за тях, им взима имотите и ги убива. В нашия случай има свръхестествен елемент - духът на булката обитава изоставена хижа и който дръзне да влезе в нея, не излиза жив", сподели Димчев за Bulgaria ON AIR.

В сериала има и разследващ журналист, чрез чийто образ искат да покажат неистовото желание за преминаване на всякакви граници в името на това да бъде хванат сензационният момент.

Организацията по филма е отнел дълго време на екипа и е най-мащабният проект, по който Денислав Димчев е работил. А отзивите за сериала са изцяло позитивни. За два дни първият епизод е надхвърлил 2000 показвания в социалните мрежи, стана ясно от думите на госта.

Гледайте целия разговор във видеото.