България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Задава се сериозно захлаждане - ето какво ще бъде времето през ноември

Разкъсана облачност и повече слънце ще има в изборния ден, съобщи синоптикът Петър Янков

02.11.2023 | 07:50 Редактор: Вяра Димова

Днес валежите ще бъдат често явление, главно в южната половина от сраната. По-значителни и с прегърмявания ще има в югоизточните райони. Количествата за денонощието ще бъдат около 15-20 литра на квадратен метър, а в западните райони - до 8-10 литра на квадратен метър. В централните части - до 7-8. Това са нормални количества. През нощта валежите ще спират, след което идва време на разкъсана облачност и усилване на вятъра. Това съобщи синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

В събота ще захладнее, ще има валежи, които в югозападните райони ще бъдат значителни, стана ясно от думите му.

"Температурите ще се движат между 14 и 20 градуса. Приятни температури, но валежите ще бъдат често явление както при нашите южни съседи, така и при нас, със силни ветрове. Времето няма да бъде подходящо за планински туризъм", прогнозира Янков. 

В изборния ден - тази неделя, ще има разкъсана облачност с повече слънце.

"Вятърът ще се запази, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и слабо повишение на температурите между 16 и 21 градуса", уточни синоптикът.

Пред Bulgaria ON AIR Янков обяви, че тези температури ще се задържат и в началото на следващата седмица, а в края на седмицата отново предстоят валежи с понижение на температурите.

"Дневните температури ще бъдат в границите на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подходящи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна покривка, която ще създава проблеми на туристите с подхлъзване и условия за травми. Времето ще е неподходящо за туризъм високо в планината. Сериозно захлаждане с превалявания във високите западни полета и в планините, по-съществени валежи от сняг се очаква в средата на месеца - в периода между 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с чувствително захлаждане и превалявания от сняг", каза още синоптикът.

В началото на следващата седмица с отслабването на вятъра ще има сутрешни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се разкъсват по обед.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
4 rate up comment rate down comment 0
Мюмюн
преди 5 месеца
През ноща ще е слънчево!И взимате заплати да четете от чужди сайтове които рядко познават.Как не ви е срам?! Сигнализирай за неуместен коментар