България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

23 любовни писма в подкрепа на ветераните на културата и изкуствата

Драматургът Яна Борисова: Тези хора заслужават да се чувстват добре и имат нужда от помощ

25.10.2023 | 09:22 Редактор: Тодор Петров

23 любовни писма с лична история ще бъдат прочетени в спектакъл, посветен на ветераните на културата и изкуствата. Спектакълът ще се състои на 6 ноември.

"От известно време правя курсове по творческо писане. Тази година моите колеги, които бяха на курс при мен, имат нещо като завършване. Положиха огромни усилия и станаха изумителни писатели. Предложих им да направим спектакъл с техни произведения. Една година работихме по техните любовни писма", каза в "България сутрин" драматургът Яна Борисова, която организира събитието.  

"С моите колеги си бяхме казали, че всяка година ще правим благотворително представление, средствата от които ще бъдат в полза на Дома на ветераните на културата и изкуствата. В момента правим всичко възможно това да стигне до максимално много хора. Моето семейство са актьорите. Драматурзите не можем да направим нищо без актьорите. Имам шанса да познавам много актьори и те да огласят това, което аз пиша. Бях си казала, че трябва да се грижа за тях доколкото мога", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Борисова подчерта, че не трябва да оставяме съдбата да бъде жестока с хора, които са точно толкова значими и талантливи, колкото са били на млади години. 

"Тези хора заслужават да се чувстват добре. Домът има много нужда от помощ, там има технически проблеми, имат нужда от лекарства... Тези хора са в кондиция, имат социален живот. Директорът г-жа Алтимирска върши чудеса", посочи драматургът.

Гледайте целия разговор във видеото