България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Хората остават с впечатление, че изпълнителната власт отсъства

Странно е как премиерът казва, че са се разбрали с протестиращите, а всъщност не са, коментира Александър Попов

06.10.2023 | 09:23 Редактор: Толя Стоянова

Пътните блокади, преговорите с протестиращите и собствеността на Руската църква са били сред най-вълнуващите теми за читателите на информационния сайт dnes.bg през последните дни.  

"Доста политизирани са мненията за протестите. От една страна хората са недоволни, че се блокира държавата, но от друга страна протестът е да се създаде неудобство. Стигна се до срещи и до едно споразумение, което се превърна в една от най-четените теми на сайта ни. Странно е как излиза и казва премиерът, че са се разбрали, а всъщност не са. Проблемът е, че изпълнителната власт и мнозинството в парламента действат заедно. Хората остават с впечатление, че изпълнителната власт отсъства и че решенията се взимат на друго място", заяви главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

По думите му плановете и "зелените сделки" ще ни ударят сериозно по джоба и затова е нормално хората да са притеснени, тъй като България никога не е имала ясна стратегия в енергетиката. "Тази несигурности и неясноти са най-големите проблеми", подчерта Попов.

На въпрос какви работни места ще се отворят, когато бъдат затворени въглищните централи, журналистът отговори, че липсва добра комуникация.

"Хората не знаят какво бъдеще имат и е нормално да протестират. Притесняват ме някои изказвания на политици, които говорят как ще се трансформират мините, а това няма как да се случи", коментира Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Руската църква също е част от интереса на вътрешнополитическите новини на информационния сайт dnes.bg.

"Проблемът с Руската църква също е политически. Получи се объркване чия е собствеността на църквата. Накрая се оказа, че така или иначе всичко зависи от Русия. Патриарх Кирил каза, че ще изпрати човек и че се очаква църквата да отвори. Не е нормално църква в центъра на София да не е българска", посочи главният редактор на dnes.bg.

Гледайте целия разговор във видеото.