България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

VenZy: Новата ми песен е за един много специален човек, който отиде на по-хубаво място

"Следвах мечтите и сърцето си, дори понякога да съм падал в калта, винаги съм се изправял", сподели изпълнителят

29.09.2023 | 09:41 Редактор: Толя Стоянова

На 6 октомври певецът VenZy отбелязва 10 години на сцена с концерт и ново видео към песента "Има ли рай".

"Много време съм писал този текст. Винаги съм смятал, че един творец, когато създава нещо, трябва да слага и част от себе си, за да може то да живее чрез него. "Има ли рай" е една сериозна песен. Написах я за много специален човек, който отиде на по-хубаво място. Това са моментите, когато човек се замисля какви са приоритетите му и кое е най-важното в живота му. Това е първото видео, което снимам сред природата. И неслучайно песента носи това име, за мен раят е природата. Другият е рай е този, който ние създаваме с мислите, чувствата и действията си", каза изпълнителят VenZy в студиото на "България сутрин".

"Всяка песен трябва да има послание. Винаги трябва да си задаваш въпроса накъде отиваш. Без цел си като кораб, който е опънал платната, без да знае накъде отива", смята изпълнителят. 

Той призна, че е много трудно в днешно време човек да предаде мислите си на някого и благодари на режисьора Петьо Станков, както и на фотографа Костадин Ломбарски, с които са работили заедно по новия проект.

"Следвах мечтите и сърцето си, дори понякога да съм падал в калта, винаги съм се изправял и съм искал да видя какво ще се случи след това. Този концерт е едно музикално пътешествие с едни прекрасни музиканти", допълни VenZy в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.