България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владо Михайлов събира 20 години в едно турне: "The Winner Tour" е сбъдната мечта

"Всеки певец си мечтае за едно такова турне. Това са песни, събирани в различни групи", сподели артистът

20.09.2023 | 09:49 Редактор: Толя Стоянова

Турнето на победителя в последния сезон на "Като две капки вода" Владо Михайлов започва след броени дни. В студиото на "България сутрин" той сподели повече за "The Winner Tour", за мечтите си, за любимите си изпълнители и за това какво го вдъхновява.

За него "The Winner Tour" е сбъдната мечта. "Всеки един певец си мечтае за едно такова турне. Това са песни, събирани в различни групи", сподели Михайлов пред Bulgaria ON AIR

"The Winner Tour" го измисли Рафи, който ми помогна, той предложи заглавието. Независимо от това дали ще бъде гръмко самото заглавието, погледът отстрани е важен", добави актьорът и певец.

По време на турнето феновете му ще могат да чуят любимите му песни със "Сленг", Дими и "Сафо".

"В много от тези песни аз съм автор и съавтор. Наистина е сбъдната мечта да събера тези 20 години в това турне. Когато съм музикант, съм себе си, така изразявам себе си, а когато си в роля, тя минава през теб", сподели още Владо Михайлов.

"Sofia Summer Fest" беше нещо неочаквано за мен, защото беше един разпродаден концерт. Видяхме една пълна поляна с хора. Стана пълна експлозия и съм много щастлив, затова дойде и тази нова дата на 23 септември", добави гостът в студиото.

На въпрос как намира вдъхновение в работата си, Михайлов отговори: Децата дават много сили, мотивират истински. Това в ролята ми на баща, а за всичко друго, докъдето ти стигнат силите. Не стига времето за всичко. Опитвам се да се фокусирам върху няколко неща.

"Постоянно се откриват нови хоризонти, с Йоана Темелкова направихме едно представление. Имаме проекти за още концерти и авторска музика, която предстои да излезе", загатна Михайлов.

Според него провокацията не е най-важният елемент. "Проектът трябва да ме вълнува, пък ролята, която трябва да изпълнявам, не е нужно да е провокативна", обясни музикантът.

Гледайте целия разговор във видеото.