България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Затрупва и минало, и настояще": Поставят "В плен на снега" на Питър Куилтър в Сатирата

Постановката дава изключителни възможности и разказва цял сериал, казаха Теодор Елмазов, Маргарита Хлебарова и Николай Ламбрев

19.09.2023 | 09:33 Редактор: Вяра Димова

На 21 септември Сатиричният театър "Алеко Константинов" ще ни потопи в постановката "В плен на снега". Това е история, която показва как "Снегът затрупва всичко - и минало, и настояще". 

"Авторът Питър Куилтър е изключително интересен. Това е третият текст, който през последните няколко години е от него. Единият е с Маргарита и се казва "Шоуто на Сюзън". Другият е един текст, който направих в бургаския театър". "Плен на света" е прекрасен текст за много интересни, предизвикателни, за блестящи актьори. Една история за един мъж и една жена в снежна виелица, която ги свързва поради случайност. Така започва един сериал на мъжко-женски отношения", сподели режисьорът Николай Ламбрев в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR режисьорът изтъкна, че произведението дава изключителни възможности за актьорите.

"Трудността на тази работа е, че наравно върви комедийното и драматичното. Сложно е да влизаш от едното в другото със скорост. Необходима е и физика. В рамките на час половина изиграваш не само сериал, но целия живот", разказа актьорът Теодор Елмазов.

Актрисата Маргарита Хлебарова, която също е част от състава, описа работата по постановката като "невероятен процес".

"Когато стигаме финалните стъпки - до премиера и предпремиера, удоволствието е невероятно от свършената работа. Велико е. Зрителите много добре ще се потопят", добави тя.

По думите на Ламбрев "В плен на снега" е прекрасна метафора в снежна виелица, разиграна от мъж и жена.

"Подсказва и активира хората да мислят много повече за това какво са те самите, какво могат да направят и какво за тях е надеждата в живота", коментира режисьорът.

Гледайте целия разговор във видеото.