България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

22-ро училище в София е едно от най-желаните - на какво се дължи този интерес?

"В нашето училище няма проблем с кадрите", каза директорът на СЕУ "Георги С. Раковски" Елена Кърпачева

15.09.2023 | 09:07 Редактор: Искра Ангелова

Първият учебен е един от най-важните дни в година за всеки директор. 22-ро училище в София остава едно от най-желаните сред езиковите училища.

"Днес очаквам да прекрачат прага 56 първокласници - 4 паралелки, които са с по 24 деца, всичко е пълно и всички са много щастливи. Интересът към нашето училище се дължи на прекрасните учители, отличното обучение и преподаване, както и на атмосферата", каза директорът на столичното 22-ро "Георги С. Раковски" училище Елена Кърпачева за "България сутрин".

Тя подчерта, че подготовката за 15 септември е била трудна.

"Тя изисква много усилия от всички нас, изисква много работа, но всяка година ние сме готови навреме. В нашето училище няма проблем с кадрите и няма да има, надявам се. При нас текучеството е много малко, изпращаме с почести тези колеги, които се пенсионират. Никой не напуска по собствено желание, а желаещите, които искат да дойдат да работят при нас, са много", допълни Кърпачева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Директорът на училището увери, че учителите им са изключителни професионалисти.

"Те умеят да преподават както трябва. А учителите и учениците ни вече работят с новите дигитални технологии - дигиталната раница, имаме електронен дневник от няколко години, електронен бележник. Това е едно улеснение. Нещото, което е много интересно, е, че възрастните учители много лесно свикват и много лесно се научават", коментира тя.

Една от първокласничките - Ема, сподели, че не се притеснява, а дори се вълнува да се запознае със съучениците си.

"Изобщо не съм притеснен, много обичам 1 клас. Първият учебен ден и тръгването на училище е много хубав празник в България. И родители, и деца са много щастливи, харесвам тази емоция", разкри класният ръководител Емил Димитров, като пожела на всички ученици да са здрави и с ентусиазъм да приемат знанията.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 7 месеца
Дължи се на факта, че децата нямат бал за първа испанска и втората им алтернатива е 22 - ро. От опит на ученик ви го казвам. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
Велина Илиева
преди 7 месеца
4 паралелки по 24 деца - колко прави - ???????????? 54 деца ли , Сигнализирай за неуместен коментар