България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Mona се завърна на сцената със "Счупено сърце" след раздяла и любовна мъка

Народната музика ми е дала много и продължава да ми дава, посочи певицата

17.08.2023 | 10:05 Редактор: Вяра Димова

Младата певица Симона Петрова - Mona се завръща на музикалната сцена с новата си песен "Счупено сърце", която е дело на съвместната им работа с Искрен Тончев - Искрата.

"Счупено сърце" дойде в период, в който бях в раздяла и изпитвах любовна мъка и тъга. Исках да изразя тази емоция чрез музика, така се роди идеята. При мен дойде първо музиката. Искрата ми прати музиката и създадох първоначално фолклорните мотиви. Реших по този текст да създадем останалата част от текста. Музиката и текста си ги поделихме, а аранжиментът е само негов", разказа Mona в студиото на "България сутрин".

Певицата сподели, че дълги години е пяла само фолклор и от малка посещава конкурси по народно пеене. "Народната музика ми е дала много и продължава да ми дава. Всеки ден ми се налага да се занимавам с фолклор. Моят стил не е определен, по-скоро е стил "Mona", защото се състои от различни компоненти", обясни гостът.

Видеоклипът на песента "Счупено сърце" е сниман във Варна и Камчия от Люси Иларионов, стана ясно от думите на Mona.

"Оказа се, че Варна е магичен град. Беше приятна обстановка. Докоснах се до морето, беше красиво. Не знаех какво ще се случва по време на снимките, имах пълно доверие на Люси", добави тя.

Певицата обяви, че ѝ престоят още проекти с нова музика. "Съвсем скоро зрителите могат да очакват нова дуетна песен и балада", разкри Mona.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ken
преди 8 месеца