България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иван Тодоров представя моноспектакъла "За любовта и всичко останало"

Ще се играе на 17 август на Sofia Summer Fest в Южния парк в София

16.08.2023 | 09:05 Редактор: Тодор Петров

"За любовта и всичко останало" - така се казва моноспектакълът на актьора Иван Тодоров. Основни теми и опорни точки на този монолог са семейството, влюбването, правото на щастие, човешките дефекти, зависимостта от алкохола. 

"Темата за любовта е толкова необятна, че едва ли има човек на света, който няма собствено мнение по въпроса. Моят чешит разказва собствената си гледна точка за всички тези опорни точки в моноспектакъла. Няма как тази тема да се изтърка, тя е вечна", сподели в "България сутрин" актьорът Иван Тодоров, който е главно действащо лице в постановката.

Автор на текста е Яна Борисова.

"Случайно стана цялата история. Първоначалният проект, който имахме с нея, не се осъществи и тя ми каза: Спокойно, имам нещо предвид. Изпрати ми текста в момента, в който се раждаше второто ми дете. Прибрах се, четях текста, беше страхотен момент", разказа Тодоров.

А посланието, което искат да отправят към публиката, е, че независимо от дефектите на човек, винаги нещо може да се промени и той да намери пътя към щастието, стана ясно още от думите на актьора пред Bulgaria ON AIR.

Моноспектакълът ще се играе утре, 17 август, на Sofia Summer Fest в Южния парк в София.

"И друг път съм играл на открито. Утре отново ще бъде предизвикателство, тъй като е малко по-различно от истинското театрално пространство, където нещата са по-интимни. Моноспектакълът е голямо предизвикателство за всеки актьор, много съм благодарен на Яна, че направи това за мен. Понякога импровизирам сам със себе си, чувствам се много добре в този текст", каза още актьорът.

Иван Тодоров разкри, че от малък харесва и иска да изиграе ролята на Васил Левски.

"В училище неговият образ беше представен много идеалистично. Вероятно съм готов да го изиграя", отбеляза актьорът.