България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Риалити формат подготвя приема на бъдещи студенти в НАТФИЗ, най-много куца общата култура

"Изпитът" проследява целия колорит на подбора на кадри, обясниха Калина Спасова и Николай Йорданов

14.06.2023 | 09:51 Редактор: Вяра Димова

С оригинален риалити формат "Изпитът" зрителите имат възможност да се запознаят с приема на бъдещите актьори в НАТФИЗ. 

"Изпитът" проследява какво е в нашия факултет - "Екранни изкуства", където ги учим на кино, телевизия, реклами, клипове, еротика", обясни Николай Йорданов в студиото на "България сутрин".

Идеята на риалити формата е да покаже как преминава подборът на кадрите, като най-голямата му цел е да помогне на бъдещи кандидат-студенти, които са несигурни какво представлява изпитът, уточни Калина Спасова за Bulgaria ON AIR.

"Да видят на какво трябва да наблегнат, какво да сложат в портфолиото си, защото сега преподавателите оценяват на база какво имат кандидатите в портфолиото си", допълни тя. 

По думите ѝ студентите най-много се затрудняват с общата култура. "Оказва се, че общата култура липсва в нашето поколение все повече", изтъкна Спасова.

Според Йорданов всички формати разказват интересни човешки истории. "Хората, които кандидатстват в НАТФИЗ, са много интересни. Искахме да покажем този цвят. Хората, които работят в медиите, са подложени на невероятен стрес. Нека да ги хвърлим в дълбокото, да знаят", уточни той. 

Вече има три достъпни серии в канала на НАТФИЗ и се планират още 8-9 такива, споделиха гостите.

Гледайте целия разговор във видеото.