България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вдъхновение: 8-годишната Ема, която грабна злато на международно състезание по кикбокс

За 1 юни си пожела да бъде все така щастлива и успешна както в училище, така и на ринга

01.06.2023 | 09:39 Редактор: Петя Кръстева

8-годишната Ема Антонова вече има своя златен медал и колан в категорията POINGFIGTHING на международното състезание по кикбокс.

"Не е чак толкова трудно да спечелиш златен медал, ако ходиш на тренировки ежедневно и тренираш повече, отколкото трябва. Така ще свикнеш, ще се справиш и ще победиш", разказа медалистката в студиото на "България сутрин".

По думите на треньора ѝ Кристина Николова, която е трикратен европейски шампион по кикбокс, Ема тренира по 1 час в залата.

"Започваме с хубава загрявка, правим техники, а понякога и спаринги", поясни тя. 

Младата надежда е била запленена от спорта в първи клас.

"Реших да започна да тренирам, защото ми беше много интересно какво ще постигна - дали ще имам златни и сребърни медали. Звучи като за момчета, но има и момичета, които го тренират", отбеляза Ема, като допълни, че последното състезание не я затруднило. 

Треньорът ѝ издаде, че преди всеки мач наблюдават противниците ѝ, за да "могат да откраднат" нещо. 

"Най-често треньорката ми казва да играя крак-крак-ръка, за да мога да изплаша противника", каза кикбоксьорката пред Bulgaria ON AIR.

На звездното дуо им предстои Републиканско първенство и редица други състезания, както и лагери през лятото. 

За 1 юни Ема си пожела да бъде все така щастлива и успешна както в училище, така и на ринга, а Николова отправи послание към останалите деца - да бъдат смели и да мечтаят.

Гледате целия разговор във видеото.