България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Неприятно време ни очаква по Великден - дъждове и ниски температури

След 20 април се очаква постепенно затопляне, съобщи синоптикът Петър Янков

06.04.2023 | 08:55 Редактор: Тодор Петров

Април месец се пошегува с нас и ни донесе сняг, ниски температури и студен вятър. Синоптикът Петър Янков прогнозира пред Bulgaria ON AIR, че температурите в следващите дни ще се задържат средно между 9 и 15 градуса, а валежите ще бъдат често явление. 

"Събота и неделя в София максималната температура ще бъде 9 градуса, ще превалява в западните и южните райони. В неделя обстановката няма да се промени съществено - температурите ще бъдат между 9 и 14 градуса", посочи Янков в ефира на "България сутрин".

От краткосрочната му прогноза стана ясно, че подобно ще се задържи времето и през следващата седмица, като интензивни валежи ще има в понеделник и вторник. 

"Виновник за тези валежи ще бъде циклон с център над Гърция, който ще премине през нашето Черноморско крайбрежие. Нов циклон следващата събота и неделя ще бъде виновник за валежи на Великден. Очертават се валежи за празника", съобщи синоптикът.

"След 20 април се очаква постепенно затопляне и температури, надхвърлящи 15-градусовата бариера. Дотогава няма да надвишават 14-15 градуса в традиционно най-топлите сезони", каза още Янков.

"Ако видите хора, които се радват на дъжда, това са или влюбени хора, или синоптик, чиято прогноза се сбъдва", завърши с усмивка синоптикът.

Гледайте видеото с цялата прогноза.