България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Актуален и днес - спектакълът "Монолози за вагината" се завръща на сцената

Христо Бонин: Доста хейт се изсипа, заглавието е това, което шокира

16.03.2023 | 08:56 Редактор: Тодор Петров

23 години след премиерата на спектакъла "Монолози за вагината", той отново се връща на сцената. В новата постановка участват актрисите Койна Русева, София Бобчева и Светлана Бонин. 

"Водещ за нас беше социалният момент, който съществува в самия текст и ситуирането му в днешно време вече 20 и няколко години. Решихме, че е доста актуален и би обърнал внимание и на мъжката част от зрителите. Доста хейт се изсипа, заглавието е това, което шокира. Беше изненадващо като заглавие и съдържание, сега след толкова години продължава това говорене "срещу" и "въпреки", каза продуцентът на спектакъла Христо Бонин в "България сутрин".

По думите му целта им е да говорят за проблемите, за да може да бъдат решавани, а не да бъдат оставяни във времето. А хората, които се вълнуват от театър, ще отидат въпреки заглавието, защото са свикнали да приемат своето "хапче култура".

"На Балканите сме малко по-друг чешит хора, явно имаме нужда от повече говорене. На запад са свикнали да говорят много за проблемите, докато тук нямаме културата да изкарваме онова, което ни тревожи. Затворени сме и имаме нужда от по-широко скрояване на самите себе си", посочи още Бонин пред Bulgaria ON AIR.

"Койна Русева, София Бобчева и Светлана Бонин - която и да хванете, няма да сбъркате като можене и талант. Никоя от трите нямаше помен от замисляне. Получи се добър екип с добър режисьор - Стоян Радев, който успя да ги изведе в три образа. Това са разкази на истински жени, впоследствие обединени в този драматургичен текст", добави продуцентът.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
1 rate up comment rate down comment 2
ЧАВКА
преди 1 година
Заглавието ми е достатъчно, за да преценя естетичната стойност на продукцията и съответно да не проявя интерес. Сигнализирай за неуместен коментар