България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Остава" разбива клишетата за бандата с новата си песен

Според Георги Георгиев "Клише" е по-динамична и алтернативна от останалите песни в албума

07.03.2023 | 09:32 Редактор: Ирена Бакърджиева

След изминалата юбилейна и изключително успешна година за група "Остава", момчетата продължават да ни радват с нова продукция. Видеоклипът към песента им "Клише" е вече факт. Идеята и видеото са дело на режисьора Ясен Григоров, в което той използва лични кадри от семейните ленти на родителите си.

"Клише" е песен от последния ни албум "Кислород", с който имахме юбилей и турне в изминалата година. Тъй като сме пуснали много малко песни от албума, продължаваме да промотираме сингли от него. "Клише" е една от тези песни, която е по-бърза, динамична, по-алтернативна като музикален стил, по-инди. Ще пуснем още няколко песни от албума до края на годината", каза китаристът и вокалист на "Остава" Георги Георгиев в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че "инди" е много широко понятие и идва от independent – независима музика, съчетание от няколко стила, а добавката "рок" към "инди", означава, че участват и китари.

"Рокендролът е олицетворение на емоция, която категорично липсва в последно време в световен план в душите на хората", смята Георгиев.

По думите му "Остава" иска да разбие клишето за безбройно многото определения за бандата, че е твърде ъндърграунд и за отбрана публика.

"Утре на 8 март в столичен бар в центъра правим акустичен сет трима от бандата. Използваме 8 март под предлог да изсвирим няколко любовни парчета", каза Георгиев.

Той сподели, че търсят локация за по-голям концерт през май и планират да е нещо различно от типичните места, в които са свирили досега. Също така подготвят мини турне за през лятото.

Гледайте видеото с целия разговор.