България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красотата на Северозапада: Всички говорят за "летящите рокли" пред Белоградчишките скали

Фотосесията е направена през февруари, моделите издържаха на доста ветровито и студено време, сподели фотографът Антонина Лозанова

06.03.2023 | 08:05 Редактор: Елеонора Танева

"Летящи рокли" насред Белоградчишките скали в бяло, зелено и червено събраха хиляди почитатели на 3 март. 

"Две жени, Цветана и Виктория, ме потърсиха преди година във връзка с проекта им за снимки с "летящи рокли", чиято цел е промотиране красотата на роклите и на Белоградчишките скали. За 3 март искаха нещо различно, да привлечем внимание, те избраха локацията", сподели фотографът Антонина Лозанова пред "България сутрин".

Фотосесията е направена през февруари. Моделите са издържали тежки метеорологични условия - ветровито и студено време.

"Моделите са от Белоградчик. Често сменяхме локации, снимахме от различни ъгли. Целта беше да се хване цветът на роклите и природната забележителност. Много асистенти има по време на фотосесиите, които да изпъват роклите, понякога вятърът е в плюс, понякога в огромен минус. Роклите са сатенени и буквално блестят на слънце", каза Лозанова пред Bulgaria ON AIR.

Целта на проекта е популяризиране красотата на Родината. 

"След споделянето на снимките получих много съобщения как могат и други хора да си направят такива снимки. Имаме клиенти от цялата страна, радвам се, че това придобива популярност. Такива снимки сме виждали от Кападокия, Гърция, хубаво е, че това се случва в нашия красив Северозапад", добави фотографът.

Следващата фотосесия ще бъде на "Баба Вида". Целта е с "летящите рокли" да бъдат посетени и популяризирани всички градчета и забележителности на Северозапада.

Гледайте целия разговор във видеото.