България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Край на опашките: В Бургас си запазват онлайн дата и място за сватбата

До този момент има подадени над 170 заявки, съобщи Магдалена Карастоянова

17.01.2023 | 08:17 Редактор: Вяра Димова

В Бургас от началото на годината започна работа електронната система за резервиране на час и дата за сключване на граждански брак. До този момент има подадени над 170 заявки. 

"Опашките пред бюрото за записване на граждански брак от тази година ги няма. Нашите младоженци имат възможност от 3 януари онлайн да направят своята резервация за сключване на граждански брак - да изберат мястото, часа и деня", каза директорът на ОП "Обреден комплекс" Магдалена Карастоянова в ефира на "България сутрин".

Цифрата на резервациите се променя ежедневно, тъй като от всяка една точка и по всяко време резервацията може да бъде направена, коментира Карастоянова. 

"Вчера, преди да си тръгна от работа, ги погледнах, бяха над 170", допълни директорът на ОП "Обреден комплекс" пред Bulgaria ON AIR.

Младоженците могат да ползват три ритуални зали в град Бургас. По думите на Карастоянова най-предпочитано място е културният център "Морско казино".

"Той е на брега на морето. Гледката е прекрасна. Имат възможност веднага след това да направят своята сватбена фотосесия в градината", посочи тя.

Услугата предоставя възможност да се плати по банков път и на място. Предстои въвеждане на ПОС терминал.

Гледайте целия разговор във видеото.