България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Температурни аномалии до края на годината, ще се разминем със снега за Коледа и ЧНГ

"Температурите на места ще достигнат до 14 градуса", каза синоптикът Александрина Янкова

19.12.2022 | 07:50 Редактор: Искра Ангелова

През уикенда бяхме свидетели на променливо време и температурни рекорди.

"Декември се очертава да бъде с температурни аномалии, което беше предсказано още в самото начало на месеца. Това важи не само за България, но и за Европа. Тази седмица започва със застудяване и ниски температури, но ще претърпим обрат и ще изпратим седмицата с високи температури", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ на Коледа се очаква сняг само по високите части.

"Температурите на места ще достигнат до 14 градуса. Това са изключително високи температури за декември. А по последни данни и на Нова година няма да има снеговалежи. Очакват се по-ниски температури и превалявания", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На Балканите се очаква същото време - мъгли и променлива облачност: "У нас тази седмица сутрините ще започват с ниски облаци, а следобед ни очаква слънце."

"А НАСА заедно с френската космическа агенция изстреляха сателит, който има изцяло ангажираността да следи водата на Земята. Заради изменението на климата все повече и повече райони търпят засушаване. И целта е да се контролира и регулира изцяло водния цикъл на нашата планета", добави синоптикът.

Гледайте целия разговор във видеото.