България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Радостина Долапчиева грабна "Златна игла" за "Абитуриентска мода"

"Формулата за успех е много работа и силен гръб от страна на служителите", каза дизайнерът

17.11.2022 | 10:05 Редактор: Ваня Кузманова

Церемонията за връчването на годишните награди "Златна игла" на Академията за мода излъчи победителите в различни категории. Тазгодишният победител в категория "Абитуриентска мода" е дизайнерът Радостина Долапчиева.

"Това е поредно ни отличие. Миналата година спечелихме наградата за "Модна къща". Тази година имахме честта да ни отличат в абитуриентска мода, което е голямо удоволствие. За нас е много специална тази награда, тъй като вече 15 години обличаме нашите красиви абитуриентки и работата с тях е огромно удоволствие", посочи дизайнерът Радостина Долапчиева в "България сутрин"

По думите ѝ първата им задача е да уточнят линията и силуета на тоалета, след което определят цвета. 

"Няма трудна работа с тях, защото момичетата са все по-сериозни и знаещи какво искат. Абитуриентките предпочитат дълги, ефирни рокли. Ние обичаме да поставяме акцент, за да има индивидуалност", каза Долапчиева пред Bulgaria ON AIR.

"Роклите са истинско произведение на изкуството. Отразяват истинската женственост, сексапил и красота", смята моделът Станимира Йоцова. 

Радостина Долапчиева определи формулата за успех: Много работа и силен гръб от страна на служителите, които вече 15 години са заедно и надграждат колектива. 

"Най-силното ми вдъхновение е това, че обичам да пътувам и да откривам различни култури", заключи дизайнерът.  

Гледайте целия разговор във видеото.