България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жан Соломонов разказва "какъв е вкусът на унгарската целувка"

Според интелектуалеца човек трябва да натрупа преживявания на младини, за да има спомени на старини

26.10.2022 | 10:12 Редактор: Петя Кръстева

Българският интелектуалец Жан Соломонов с дебютна книга - "Какъв е вкусът на унгарската целувка". В нея той събира 43 разказа, писани в различни епохи. Повечето разкази обаче все пак визират настоящето и по-конкретно пандемията от Ковид-19.

"Вкусът на унгарската целувка е същият като този на целувката от Карнобат - зависи от партньора. Това не е автобиографична книга, тъй като Бранислав Нушич твърди, че биографията на един мъж завършва след сватбата му, а при мен много от тези неща са станали, след като минах под венчило. Живот след брака за един мъж има, въпросът е жена му да не разбере за това", заяви авторът на "Какъв е вкусът на унгарската целувка" Жан Соломон в ефира на "България сутрин".

"Непрекъснато ми се случват истории, които разказвам на чашка с приятели. Първо ги публикувах във вестник "Стършел". Всички преживявания в книгата са истински", разказа той.

По думите му човек трябва да натрупа преживявания на младини, за да има спомени на старини.

"Не мога да седна да пиша за нещо, което не ми се е случило", категоричен бе той.  Авторът определя писането като дрога - пристрастява силно. 

"Ако нещата тръгнат добре, ще направя второ издание. Трябва да си откровен с читателя", обобщи Соломонов.

Книгата вече е представена в Съюза на журналистите. Предстои  това да се случи и в Еврейския културен център.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК